Filteren op

Sojasaus / Ketjap Manis & Asin

Pagina 1 van 1
Artikel 1 - 14 van 14

Aziatische sojasausen: Onze klassiekers Ketjap Manis en Ketjap Asin

In Azië wordt sojasaus gebruikt als smaakmaker voor veel gerechten. Indonesische sojasausen zoals Ketjap Manis en Ketjap Asin kunnen uw voedsel, afhankelijk van de ingrediënten, een kruidige maar ook zoete smaak geven. Indonesische sojasaus bevat veel goede eiwitten. Ongeveer 5 g eiwit per 100 ml. Soja saus is daarom ideaal voor een gezonde en evenwichtige voeding, want het bevat geen vet en 100 ml bevat slechts ongeveer 60 calorieën. Ketjap Manis bevat als donkere sojasaus antioxidanten, die dienen ter bescherming van de cellen.

Ketjap Manis en Ketjap Asin

De twee klassieke Indonesische sojasauzen zijn Ketjap Manis en Ketjap Asin. De twee dikke, donkere sauzen komen uit Maleisië, Indonesië en worden beschouwd als de basis van deze keuken. De donkere versie van de sojasaus rond zowel warme en kruidige gerechten als sushi perfect af.

De viskeuze Ketjap Manis saus is zeer geschikt als basiskruid voor diverse gerechten - zowel groente- als rijstgerechten en gerechten met vis en vlees krijgen een aromatische, licht zoetige toets van de saus. De zoete sojasaus is een uitstekende dip. De smaak van de sojasaus Ketjap Manis is zout maar tegelijkertijd mild en zoet door de suiker die erin gebruikt wordt.

De sojasaus Ketjap Asin is dunner van consistentie dan Ketjap Manis en heeft een zoute, bitterzoete toets. Het lijkt op Japanse sojasaus, maar wordt zelden gebruikt.

Ketjap Asin is een hartige kruidensaus uit Indonesië en wordt vaak gebruikt voor het marineren van vlees, vis en gevogelte of als tafelkruiden.

Soja sauzen worden geserveerd met bami, nasi of saté of in Aziatische sauzen en soepen. Beide sojasauzen moeten na opening gekoeld bewaard worden en binnen 2-3 maanden geconsumeerd worden.

Merkproducten uit Nederland online kopen

Onze sojasauzen zijn originele producten uit Nederland. Wij voeren de merken Conimex, A Trade Mark, Kaka Tiga en Kikkoman.

Wist u dat?
De Britten brachten de naam "Ketjap" uit Maleisië en vernoemden er een beroemde tomatensaus naar: ketchup.